pondělí 7. března 2016

RAW borůvkový "cheesecake"

Když jsem dostala kuchařku Deliciously Ella, věděla jsem, že konečně zkusím nějaký RAW dort. Ale ty od Elly mě nenadchly až tak 100%, že bych je chtěla tvořit jen tak na zkoušku. Těch ingrediencí tam na můj vkus bylo až moc. Takže jsem chvíli okukovala u konkurence, a pak jsem to riskla a zkusila něco podle sebe (a svých domácích zásob). Dort byl hotový během chvilky a jednoduše výborný. Určitě ho zkuste (nebo v nějaké jiné variantě).

Na malou formu o průměru 18 cm:
  • 100 g čerstvých datlí
  • 100 g vlašských ořechů
  • 100 g kešu
  • 100 g kokosového krému
  • 100 ml jablečného moštu
  • 100 g borůvek
  • datle do krému podle chuti na oslazení
  • kešu na ozdobu
Datle s vlašskými ořechy jsem rozmixovala a namačkala na dno formy. Kešu ořechy jsem namočila na 2 hodiny do studené vody, pak jsem vodu slila a rozmixovala je s borůvkami, jablečným moštem a kokosovým krémem (ten jsem předem rozpustila v horké vodě). Kdyby vám krém připadal málo sladký, můžete přihodit ještě několik datlí na oslazení, ale myslím, že to není potřeba. Dort jsem dala ztuhnout do mrazáku a pak už jsme uchovávali v ledničce. Zdobila jsem nasekanými kešu.


Žádné komentáře:

Okomentovat